Att njuta….. å´planera……

IMG_3031[1]

Visst är det härliga tider?

Nu står trädgården som finast och vi har förhoppningsvis lite tid att sitta ned en stund med kaffekoppen och bara njuta? Hos oss i trädgården blommar Rudbeckian fint i flera olika färger, alunroten lyser fint i sina härliga höstfärger och borden i säsongsblommorna är laddade med bollkryss, ljung, silvrigt och astrar i olika färger. Lika härligt som det är att få plantera de första sommarblommorna lika härligt är det att få byta ut trötta växter mot färgsprakande höstfärger!

 

IMG_3022[1]IMG_3059[1]IMG_3025[1]IMG_3022[1]

Å det är inte bara vi som älskar Buddlejan, det gör fjärilarna också! Det är inte för inte den kallas fjärilsbuske! De dras till den i mängder…..  Buddlejan är ett riktigt smycke i trädgården med sina vackra, intensiva färger.

 

IMG_3017[1]

Årets vårlökar i lösvikt har kommit in i butiken, nu väntar vi bara på resten som kommer vilken dag som helst! Så när du nu sitter där med kaffekoppen i handen och tittar ut över din trädgård, planera in var du vill se vårlöken komma upp! Ju fortare de kommer i backen desto bättre….

Å´har man ingen trädgård utan bara balkong går det alldeles utmärkt att plantera lök i krukor  och på så vis få lite vårkänslor :-)!

Här i Trädgården planeras det redan för nästa säsong men främst ser vi framemot vår ÄppleFest den 27 September, ni kommer väl?!