Äppeltider!

 

IMG_3141[1]

Äppeltider – Härliga tider! 😉

Nu njuter vi av höstens intåg och ”Mustmaskinen” går för fullt!  På Söndag går vår Äppelfest av stapeln och våra förberedelser är i full gång! Du har väl bokat in oss i kalendern? 😉 Det kommer att bli en kul och inspirationsrik dag med pomolog , bärodlare, och utställare.

IMG_3160[1]

Borden är fyllda med härlig höstfägring och fina erbjudanden! Det är nu det är dags att byta ut sommarblommorna mot de säkrare växterna som tål lite lägre temperaturer och minusgrader.

Cyklamen är en av de tåligare sorterna som klarar ca -3-4 grader kallt. Finns både som mini och större variant.  Fint att sätta tillsammans med prydnadskål och lite silvrigt…. Cyklamen är en knöl som mår bäst i lite lägre temperaturer och helst inte vill ha vatten på sin knöl. Mår bäst att vattnas på fat och inte för ofta. Blir jorden och knölen för blöt blir den lätt angripen av röta.

Du vet väl att hösten är en utmärkt period att plantera buskar och träd? Hos oss kan Du göra fina fynd i plantskolan där du hittar både perenner och annat till lite Höst-rea-priser! Välkommen!