Året som gått…..

IMG_2490 IMG_2498 (2)

Tänk, vi tyckte att vi nyss stod där och skar tulpaner och planterade sommarblommor! Tiden går så fort!

Vår säsong fick en kall start som visade hålla i sig större delen av sommaren ;-)! men det var ett bra år för våra växter som fick all fukt den behövde och därför prunkade fint…. Vädrets makter är svåra att bestämma över och därför en stor utmaning i vårt dagliga arbete. Kan vi ställa ut sommarblommorna redan? Blir det frost? Behöver vi vattna nu eller blir det regn till eftermiddagen? Detta är faktorer som vi får räkna in varje dag och också det som gör vårt arbete så roligt och stimulerande, ingen dag är den andra lik och vi får hela tiden ompröva våra beslut och prioriteringar:-).

Vi öppnade första veckan i mars men hade redan då varit igång några veckor med ombyggnad i butiken, flyttat hyllor och stökat runt med det mesta. Vår egen ”Ernst” ;-)( Kalle) hade snickrat tak över kassadisken, byggt hyllor och fina bordet…

De påföljande veckorna var det som vanligt bråda dagar då ALLT ska ske. Sommarblommor ska sättas, alla varor ska märkas och plockas upp, övervintrade växter ska fram tillsammans med alla nya växter som kommer. Å det är lika roligt varje år! Känslan att få se växter vakna till liv och växa inger hopp i själen- varje år!

Vi har under året som gått också haft flera plantering och pysselkvällar som har varit sååå roliga! Det är så härligt att se alla bli så fokuserade och skapa så härliga och personliga arrangemang. Det ger oss så mycket energi att se Er ha skoj!

I September gick vår Äppelfest av stapeln, vilket blev en fantastisk trevlig dag med vädret på vår sida. Våra utställare fanns på plats och svarade på Era frågor och funderingar och hos Kalle gick det att smaka på nypressad äppelmust….

Hösten blev varm och våra växter som skulle in på vinterförvaring mognade av sent. Vilket i sin tur gjorde att när årets första snövarning damp ned en måndag morgon blev det fart på bygget! 😉  Vi hann med nöd och näppe få in nästan allt innan den första kylan och snön kom!

Efter en fantastisk Decembermånad med pyssel och adventstider säger vi tack för denna säsong och ser framemot nästa! Nu väntar inköpsmässor, planering och allt det där som vi inte hann med i år:-) Dessutom har vi har ett 20-års Jubileum att se framemot!

Gott Nytt Växtår på Er alla!

Kram